Het proces

Om een levensecht 3D beeld van jou of zij die je dierbaar zijn te maken worden 3 stappen doorlopen. Als alle stappen zijn doorlopen ben ook jij één van de Lil People.

 • 3D Scanning
  Als eerste wordt er een nauwkeurige 3D scan gemaakt. We maken daarbij gebruikt van de beste techniek die momenteel verkrijgbaar is om een zo gedetaileerd mogelijk resultaat te bereiken. Het detailniveau dat onze scanner realiseert maakt het mogelijk gedetaileerde beelden tot 35 cm of zelfs groter te maken met behoud van alle details. Grote en gedetaileerde 3D beeldje zijn ons ondersheidende vermogen. Het scannen zelf neemt een fractie van een seconde in beslag waardoor het ook mogelijk is huisdieren en jonge beweeglijke kinderen te scannen.

  Scannen doen we bij voorkeur op afspraak zodat we er zeker van zijn dat er voldoende tijd beschikbaar is. Een afspraak neemt ongeveer 30 minuten in beslag, voor meer complexe scans nemen we meer tijd indien dat nodig is. We kijken altijd ter plekke of de scan naar tevredenheid is, zo niet dan maken we een nieuwe. Een afspraak plannen kan met de afsprakenmodule op deze website.

  Scanning

 • Moddelling
  De volgende stap is het modelling. Allereerst wordt er op basis van de scangegevens een digitaal 3D model van jou of je huisdier gemaakt, in deze stap zie je voor het eerst hoe je 3D beeldje eruit zal komen te zien.
  Dit 3D model moet vervolgens verder verwerkt worden om waar nodig fouten uit de scan te corrigeren. Afhankelijk van het formaat van het uiteindelijke 3D beeldje worden in deze stap meer of minder details uitgewerkt. Bij de grotere formaten beelden wordt nog eens extra veel aandacht besteedt aan het uitwerken van de details welke juist hier goed tot uitdrukking komen. Hierbij komt het nodige vakmanschap en tijd bij kijken om een zo mooi mogelijk resultaat te realiseren.
  Indien de het 3D model is bijgwerkt wordt het voorbereid om te kunnen worden geprint.

 • Printing
  De laatste stap is het printen van de Lil People zodat er een echt levensecht 3D beeldje ontstaat. De printer bouwt het 3D beeldje laagje voor laagje op. Dit is een proces dat afhankelijk van de afmeting 6 tot 18 uur duurt. Nadat het 3D beeldje geprint is is het zeer breekbaar en moet het met zorg schoongemaakt worden. Na het schoonmaken waarbij geen enkel restje zandsteen mag achterblijven volgt een intensief behandelingsproces. De beeldjes worden geschuurd, geimpregneerd, nog eens geschuurd, verhit en gewaxed. Deze behandeling zorgt voor een mooi oppervlak, haalt de kleur op en zorgt er voor dat ze minder breekbaar worden. Deze stappen vergen veel handwerk maar als alles gereed is kun je genieten van een kleine versie van jezelf.

  Printing - Schoonmaken

Locatie

Lil People FCTRY
Kraanpoort 3
6041 EG Roermond

Openingstijden showroom
Wo-Vr: 13:00 - 18:00
Zat: 12:00-17:00
Scannen: kan ook buiten openingstijden op afspraak

Telefoon 06 22 21 91 07
Email info@lilpeoplefctry.nl
KVK 67 94 95 84
BTW NL 158 483 571 B01
Bank NL86 RABO 0316 2473 16