Het proces

Om een levensecht 3D beeld van jou of zij die je dierbaar zijn te maken dienen we een drietal stappen te doorlopen. Als alle stappen zijn doorlopen, maak jij ook deel uit van de Lil People Family. Gemiddeld duurt het gehele proces vier tot acht weken. Hierna vertellen wij hoe iedere stap in zijn werking gaat en proberen wij een realistisch beeld te geven van de duur van het proces.


Stap 1 - Het maken van een nauwkeurige 3D scan

Tijdens de eerste stap maken wij in onze Lil People winkel een nauwkeurige 3D scan. We maken daarbij gebruik van de beste techniek die momenteel verkrijgbaar is om een zo gedetailleerd mogelijk resultaat te bereiken. De in het filmpje getoonde scanner met 70 camera's is inmiddels uitgebreid tot 100 camera's om nog betere scanresultaten te realiseren.Het maken van de 3D scan neemt slechts een fractie van een seconde in beslag. Dit maakt het scannen van huisdieren en jonge beweeglijke kinderen mogelijk. Het detailniveau dat onze scanner realiseert maakt het mogelijk gedetailleerde beelden tot 50 cm of zelfs groter te maken met behoud van alle details. Grote en gedetailleerde 3D beeldje zijn ons onderscheidende vermogen.

Scannen gebeurt op afspraak. Een afspraak neemt ongeveer 30 minuten in beslag, voor meer complexe scans nemen we meer tijd indien dat nodig is. We kijken altijd ter plekke of de scan naar tevredenheid is, zo niet dan maken we een nieuwe. Een afspraak plannen kan met de afsprakenmodule op deze website. Onderstaande video geeft een impressie hoe het scannen in zijn werk gaat.

Scanning
Stap 2 - Moddelling
De volgende stap is het modelling. Allereerst wordt er op basis van de scangegevens een digitaal 3D model van jou, je dierbare of je huisdier gemaakt. Het modelleren brengt in verhouding tot het scannen meer werk met zich mee. Onze computer maakt in een aantal uur namelijk een berekening van alle foto's en gaat deze op de juiste posities plaatsen. Na deze stap zie je voor het eerst hoe je 3D beeldje eruit zal komen te zien.

Hierna gaan wij verder met het verwerken van de details en waar nodig corrigeren wij de fouten van de berekening en scan. Dit is maatwerk en brengt hierdoor ook wat meer tijd met zich mee. Afhankelijk van het formaat van het uiteindelijke 3D beeldje worden in deze stap meer of minder details uitgewerkt. Bij de grotere formaten beelden wordt nog eens extra veel aandacht besteedt aan het uitwerken van de details welke juist hier goed tot uitdrukking komen. Gemiddeld rekenen wij hier zo'n 3 weken voor. Dit omdat we op volgorde van bestelling werken.

Indien de het 3D model is bijgewerkt wordt het voorbereid voor de laatste stap, het printen.


Stap 3 - Printing & schoonmaken (in het filmpje wordt het printen met zandsteen getoont)
De laatste stap van ons proces is het printen van de Lil People zodat er een levensecht 3D beeldje ontstaat. De printer bouwt het 3D beeldje laag voor laag op. Dit is een proces dat afhankelijk van de afmeting 15 tot 40 uur duurt.

Nadat het 3D beeldje geprint is, moet het beeldje nog worden nabewerkt. Zo wordt het eerst ontdaan restjes zandsteen, waarna we het beeldje schuren, impregneren verhitten en waxen. Deze behandeling zorgt voor een mooi oppervlak, haalt de kleur op en zorgt er voor dat het beeldje minder breekbaar wordt. Ook bij deze fase komt veel maatwerk/handwerk kijken, waardoor het proces wat meer tijd met zich meebrengt. Gemiddeld rekenen wij hier zo'n 3 weken voor. Dit omdat we op volgorde van bestelling werken. Onderstaande video geeft een impressie hoe het scannen in zijn werk gaat.

Printing - Schoonmaken

Locatie

Lil People FCTRY
BIC 1
5657 BX, Eindhoven
Google Maps

Wij werken op afspraak
Ma: gesloten
Di: 12:00-18:00
Wo: 12:00-18:00
Do: 12:00-18:00
Vr: 12:00-18:00
Zat: 10:00-17:00

Telefoon 06 22 21 91 07
Email info@lilpeoplefctry.nl
KVK 67 94 95 84
BTW NL 158 483 571 B01
Bank NL86 RABO 0316 2473 16